Parcuri de recreere

Parcul Chindiei şi Grădina Zoologică
În anul 1970, locuitorilor oraşului Târgovişte li s-a oferit un minunat loc de recreere. Parcul Chindia a fost amenajat pe locul fostei grădini domnești, care era situată în spatele Curţii Domneşti.



În parc există un lac de agrement - pe care se pot face plimbări cu barca şi hidrobicicleta - şi o grădină de vară - cu cinematograf şi scenă pentru spectacole. Una dintre cele mai frumoase atracţii ale parcului este grădina zoologică care este amplasată pe locul unde, în 1584, domnitorul Petru Cercel a amenajat primul colţ zoologic din ţară. Grădina Zoologică este cea mai veche și una dintre cele mai mari din ţară, ce se întinde pe o suprafață de 3 ha.



Aici trăiesc peste 500 de exemplare de mamifere, păsări şi reptile, care fac parte din aproximativ 80 de specii. Aici se află hipopotamul pitic, care este unicat în ţară (adus în anul 1987), vulturul pleşuv (adus în 1991). Unicat în ţară este şi maimuţa Mangani, neagră cu moţ.

Program: Marţi - Duminică 10:00 - 19:00


Relaxare şi recuperare.

Un cadru deosebit pentru desfășurarea activităților de odihnă cu sejururi mai mari îl reprezintă stațiunea balneoclimaterică Pucioasa care beneficiază și de condiții pentru realizarea tratamentelor balneare, dar şi pentru practicarea drumețiilor, local, dar fiind, în acelaşi timp, şi un interesant punct de pornire pentru vizitarea mai multor obiective turistice majore, aşa cum sunt Vechea Cetate de Scaun de la Târgoviste, Valea Ialomiţei, Valea Prahovei, etc. Staţiunea Pucioasa este situată la cca 21 kilometri de municipiul Târgovişte, în aval de oraşul Fieni, într-o zonă liniştită a judeţului Dâmboviţa, dominată de coline împădurite, pe cursul râului Ialomiţa. Principalii factori naturali de cură sunt apele minerale sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate cu efecte benefice în tratamentul afecţiunilor reumatismale şi climatul agreabil cu veri răcoroase.

Newsletter
Abonează-te aici şi vei primi pe mail ultimele noutăţi despre toate evenimentele şi manifestările ce vor avea loc în Dâmboviţa.
vizitatori
29 Mar 2024
129016 unici