Înainte de călătorie

Aflaţi despre cum se poate ajunge în Dâmboviţa şi tot ce este nevoie pentru a găsi cele mai bune opţiuni de transport şi cazare pentru a face călătoria dumneavoastră cât mai uşoară şi plăcută.

Cu avionulDacă veniți din străinătate, cele mai apropiate aeroporturi sunt în București,  Aeroportul Henri Coandă și Băneasa, situate la mai puțin de 100 km distanță de Târgoviște. Distanța se poate parcurge cu autoturismul în maxim 2 ore.

Clik aici pentru a căuta traseele care vă interesează.

Cu autoturismulDacă folositi mijlocul de transport personal, aflați că Judeţul Dâmboviţa este traversat de o reţea de drumuri naţionale modernizată. Drumurile asigură accesul facil dinspre și spre București, Ploiești și Pitești.
  • Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, leagă municipiul Bucureşti, de municipiul Piteşti – reşedinţa judeţului Argeş – trecând la foarte mică distanţă de oraşul Găeşti situat în sud-vestul judeţului Dâmboviţa;
  • Drumul naţional DN 7 urmăreşte o rută paralelă cu autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, trecând direct prin oraşul Găeşti;
  • Drumul naţional DN 71, drum interjudeţean, porneşte din Bucureşti, trece prin principalele oraşe şi localităţi turistice ale judeţului Dâmboviţa, respectiv Răcari - Târgovişte-Pucioasa - Fieni - Moroeni şi ajunge până la staţiunea turistică Sinaia, din Prahova .
  • Drumul naţional DN72 şi prelungirea acestuia, drumul naţional DN72A, drum interjudeţean ce leagă municipiul Ploieşti – reşedinţa judeţului Prahova – cu municipiul Târgovişte, reşedinţa judeţului Dâmboviţa şi cu judeţul Argeş, trecând prin localităţile dâmboviţene Voineşti, Malu cu Flori şi Văleni Dâmboviţa, renumite ca fiind principalul bazin pomicol al judeţului şi al României.
  • Drumul naţional DN1A, ce porneşte din Bucureşti, trece prin localităţile dâmboviţene Crevedia, Niculeşti, Butimanu, renumite pentru potenţialul piscicol din acumulările existente în această zonă şi ajunge în municipiul Ploieşti.


Ca statistică, județul Dâmbovița are:
  • drumuri naţionale şi autostrăzi, în lungime de 307 km  şi traversate de 85 de  poduri
  • drumuri judeţene, în lungime de 824 km şi traversate de 163 poduri
  • drumuri comunale, în lungime de 696 km şi traversate de 89 poduri


În ultimii ani, administraţia judeţeană, împreună cu administraţia naţională şi autorităţile publice locale, au derulat un program amplu de modernizare şi reabilitare a acestei reţele, astfel încât, accesul în fiecare localitate dâmboviţeană este asigurat la standarde de calitate, pe drumuri asfaltate şi pietruite.

Clik aici pentru a căuta traseele care vă interesează.

Cu autocarulAutocare către Dâmboviţa  - una dintre cele mai ieftine modalităţi de a ajunge în județ. Există rute pentru transportul cu autocarul în judeţul Dâmboviţa,  către şi dinspre numeroase destinaţii europene.

Din Capitala Bucureşti, există mijloace de transport pasageri, atât cu autocarul, cât şi microbuze, către principalele oraşe din Dâmboviţa, cursele fiind stabilite la un interval de o jumătate de oră între ele, în cazul celor mai frecventate, respectiv Bucureşti-Târgovişte şi la un interval de cca 2-3 ore pentru celelalte.

Principalele rute sunt: Bucureşti - Răcari - Târgovişte; Bucureşti - Băleni - Târgovişte; Bucureşti – Târgovişte – Pucioasa - Fieni, Bucureşti - Titu; Bucureşti - Moreni.

În interiorul județului, între orașe sunt programate curse interorăşeneşti la un interval de minimum 30 minute şi maximum 2 ore.

De asemenea, în municipiul Târgovişte, există o reţea de autobuze moderne care asigură transportul intern între cartierele municipiului, la un interval de 10-15 minute, între curse.

Clik aici pentru a căuta traseele care vă interesează.

Cu trenulJudețul Dâmbovița este strabătut de linii de cale ferată ce asigură accesul trenurilor catre principalele orașe.

Pietroșița  - Pucioasa - Târgoviște -Titu - București;  București -Răcari - Titu -Găești - Pitești; Ploiești - Târgoviște

În interiorul județului trenuri cu regim de personal leagă oraşe şi localităţi din zona de sud-centru şi nord, precum Titu-Târgovişte, Târgovişte-Pucioasa-Pietroşiţa

Clik aici pentru a căuta traseele care vă interesează.

Cu telecabinaTransportul pe cablu – o modalitate plăcută şi accesibilă de a traversa munţii Bucegi

Telecabina, constituie un mijloc deosebit de plăcut şi facil pentru turiştii care doresc, nu doar să parcurgă mai repede distanţele între principalele obiective turistice naturale din zona montană a judeţului Dâmboviţa şi împrejurimi, ci şi să admire frumuseţea peisajelor de la înălţimi care-ţi taie respiraţia. Astfel instalaţia de transport pe cablu oferă posibilitatea de a traversa Munţii Bucegi, din judeţul Dâmboviţa, prin punctele Peştera şi Babele, spre judeţul Prahova, în punctul Buşteni, staţiune turistică.

Cazare

Capacitatea de cazare turistică a judeţului Dâmboviţa a crescut în ultimii ani ajungând la aproximativ 60 unităţi cu 2500 locuri de cazare.

Conform gradelor de clasificare a unităţilor de cazare, acestea se situează între unităţi cu 1 stea şi 3 stele. Principalele hoteluri şi pensiuni de 2 şi 3 stele sunt în localităţile Târgovişte, Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroşiţa, Găeşti şi Moreni.

Dacă veţi alege să vă cazaţi în zona premontană şi montană veţi putea beneficia nu doar de frumuseţea naturii şi de multă linişte, ci şi de aerul curat şi proaspăt cu efecte benefice pentru sănătatea dumneavoastră, precum şi de posibilitatea de a gusta din mâncărurile şi produsele delicioase tradiţionale ale zonei.

Clik aici pentru a căuta traseele care vă interesează.
Newsletter
Abonează-te aici şi vei primi pe mail ultimele noutăţi despre toate evenimentele şi manifestările ce vor avea loc în Dâmboviţa.
vizitatori
14 Jun 2024
133349 unici